Menu Close

K-Stove Topaz S pelletkachel

1.495,00

Vraag meer informatie aan
SKU: 12441

De K-Stove Topaz S

De Topaz S is een echte design pelletkachel. Waarom zou functionele verwarming niet gecombineerd worden met stijl en mooi uiterlijk? 

Veilig

Wanneer de pelletkachelkachel door een kundige installateur is geplaatst is dit één van de meest veilige warmte mogelijkheden in uw vakantiewoning. Koolmonoxide ruik je zie je niet……

Meer informatie

Lees nog meer over pelletkachels onderaan deze pagina

Werking Pelletkachel

Eigenlijk is de pelletkachel een kleine biomassa ketel. De brandstof van de Pelletkachel is de naamgever. Pellets zijn geperste houtkorrels. In de meeste pelletkachels bevindt zich een voorraadbunker waar ongeveer 15Kg pellets in kunnen (afhankelijk van type).
De pellets komen via een vijzel uit deze bunker in de brander terecht.
Door het verbranden van de pellets wordt aangevoerde lucht verwarmd en door middel van een ventilator uit de kachel geblazen. De meeste pelletkachels hebben een rendement van meer dan 80%

Computer gestuurd

De pelletkachel is computergestuurd en afhankelijk van de grootte van de ruimte en de door u gewenste temperatuur, regelt de computer in de pelletkachel alles zelf. Van alle gemakken voorzien dus. De gemiddelde pelletkachel kan bij gemiddeld verbruik een 30 uur autonoom draaien op 15Kg pellets. Dus een kwestie van pellets toevoegen, instellen en u heeft er geen omkijken meer naar.
Bij de meeste moderne pelletkachels is het zelfs mogelijk om een heel weekprogrammering in te stellen.

Pellets

Pellets worden over het algemeen gemaakt van houtafval. Het houtafval bestaat uit zaagsel en houtkrullen van zuiver en onbehandeld hout. Dit houtafval wordt nat gemaakt en onder hoge druk geperst tot staafjes van 6 of 8mm doorsnede en 3 cm lengte. Door te persen en te verwarmen komt er een houteigen stof vrij wat lignine heet. deze stof is een soort lijm. Hierdoor hoeft er dus geen lijm of bindmiddel worden toegevoegd om de pellets hun vorm te laten behouden.
De pellets hebben een zeer hoge dichtheid en lage vochtigheidsgraad, hierdoor hebben ze een extreem hoog verbrandingsrendement. Eén kilo pellets heeft een warmteinhoud van ongeveer 5kWh. Dit komt weer overeen met ongeveer een 0,5L stookolie.

Pellets worden meestal geleverd in zakken van ongeveer 15Kg. Pellets verouderen niet en hierdoor zijn ze jaren te bewaren zonder rendementverlies.

Onderhoud

Een pelletkachel is een soort houtkachel. Afhankelijk van het type die gebruikt worden pellets kan een pelletkachel vaker schoongemaakt moeten worden. De aslade moet natuurlijk af en toe geleegd worden. Daarnaast moet het branderbakje ook een keer per week schoongemaakt worden. in ieder geval mag deluchttoevoer niet geblokkeerd worden door as. Het bakje kan verwijderd worden en worden schoongemaakt. Vervolgens kan het gebied er onder worden schoongemaakt met een stofzuiger e.d. De ruit wordt ook vies en kan regelmatig worden schoongemaakt met een ruitenreiniger. ook het schoorsteenkanaal moet minimaal één keer per jaar geveegt worden. Dit kan tegelijk met het jaarlijkse onderhoud wat aan de pelletkachel moet gebeuren door de installateur.

 

Documentatie

Weight 90 kg
Dimensions 50 × 47 × 80 cm
Merk

K-Stove

Model

Topaz S pelletkachel

Serie

Topaz

Brandstof

Pellets

Vuurzicht

Front

Type kachel

Vrijstaand

Materiaal

Plaatstaal

Kleur

Zwart

Minimaal vermogen

3,8

Maximaal vermogen

6,9

Rendement

91,4

Diameter

80

Energielabel

A+

Rookgasafvoer (diameter)

80 millimeter

Bediening

Handbediening

Pelletopslag capaciteit

16-25kg

Systeem (open of gesloten)

Gesloten systeem

Pelletmotor

Pulserend

Thermostaat

Ja

Type pelletkachel

Lucht pelletkachel

Afstandsbediening

Nee, zonder afstandsbediening

Wel of geen afvoer

Afvoer

Ontsteking

Standaard ontsteking

meta_keyword

K-Stove Topaz S pelletkachel, HAVÉ Verwarming

Kanalisatie

Zonder kanalisatie

Achteraansluiting

Ja

CV Aansluiting

Nee

Verbruik (per uur) bij minimaal vermogen

0,9

Verbruik (per uur) bij maximaal vermogen

1,6

Inregelservice K-Stove

150

Externe luchttoevoer

Ja

Brandtijd bij minimaal vermogen

16-25h

Breedte haard (in cm)

47.0000

Wifi

Nee, zonder WIFI

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “K-Stove Topaz S pelletkachel” te beoordelen

Your email address will not be published. Required fields are marked *